Αν είστε φίλοι με τα βιολογικά προϊόντα σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε τοπικά φρούτα, συνήθως σύκα και το κακτοειδές φρούτο το φραγκόσυκο. Υπάρχουν άφθονα μετά το τέλος Ιουλίου. Οι Συμιακές νοικοκυρές με την βοήθεια του νισεστέ η κορν φλάουρ μετατρέπουν σε ένα είδος γλυκιάς κρέμας που φτιάχνουν από το ζουμί των βρασμένων φραγκόσυκων, ζάχαρη και τις διατηρούν στο ψυγείο. Αν είστε τυχεροί ίσως σαν επιδόρπιο σε κάποιο από τα πιο ψαγμένα εστιατόρια του νησιού, μπορεί και να σας το κεράσουν αντί για φρέσκα φρούτα.